(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Květákový nákyp
Potřebné ingredience
Květák, 2 vajíčka, starší celozrnné žemle / rohlíky / ,sůl, petrželová naťka, vegeta, pepř, mléko, smetana na vaření, 150g nastrouhaného sýra, malé cherry rajčátka na ozdobu, olej na vymaštení pekáčiku, 2 PL másla, 4 plátky drůbeží uzené šunky pokrájané na drobno
Postup přípravy
Květák uvaříme ve slané vodě do měkka, po uvaření roztlačíme lisem na brambory, starší pečivo nakrájíme a zvlhčíme mlékem, ke směsi přidáme žloutky, sůl, pepř,vegetu, naťku, smetanu, nastrouhaný sýr, / trochu si necháme ještě na posypání před dopečením/ , šunku, máslo, zamícháme a spojíme s květákem, přidáme vyšlehaný sníh z bílků, navrstvíme do vymazaného pekáčku, na vrch dáme polovičky rajčátek řezem dolů a dáme péct cca na 150°C asi 30 minut, před dopečením povrch posypeme sýrem a dáme dopéct. Podávame s uvařenými brambory / já je vařím ve vodě po květáku - mají lepší chuť / a salátem z čerstvé zeleniny- u nás vyhrává okurkový se smetanou. Přeju dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé